Hier gibt es das wahre Leben

Hvorfor milliardærer plutselig akkumulerer Bitcoin etter 113% YTD-gevinst

admin, · Kategorien: Bitcoin

Milliardærer har i økende grad akkumulert Bitcoin de siste månedene, ettersom fire hovedfaktorer gjør BTC stadig mer attraktivt for pengeforvaltere.

Milliardærer har i økende grad akkumulert Bitcoin (BTC) de siste månedene. Etter Paul Tudor Jones ‚ledelse ble hedgefondssjef Stanley Druckenmiller den siste milliardæren som offentliggjorde sin Bitcoin-investering.
Ytelsen til Bitcoin siden 2015. Kilde: TradingView.com

Det er fire hovedgrunner til at Bitcoin Circuit blir mer overbevisende for høyverdige investorer. Årsakene er Bitcoins effektivitet som porteføljediversifier, inflasjonssikring, gullalternativ og stort risikobelønningspotensial.
Investorer ser i økende grad på Bitcoin som “gull 2.0”

Gull er en viktig butikk av verdi og et fristed for eiendeler for institusjonelle investorer. Den fungerer som en sikring mot inflasjon og som en sikring mot en potensiell ulempe på markedet.

Investorer anser gull som mer en forsikringsmetode for å beskytte en portefølje mot markedskorrigeringer og makrousikkerhet. Som sådan gir ikke fremmede eiendeler vanligvis store gevinster på kort til middels sikt.

Bitcoin har potensial til å oppnå begge deler, ettersom det utvikler seg til et fristed med aktivt vekstpotensial.

Gulls markedsverdi er estimert til å være rundt 9 billioner dollar. I motsetning til dette er Bitcoin verdsatt til 285 milliarder dollar, og etterlater et stort gap mellom verdiene til de to eiendelene.

I et intervju med CNBC 9. november understreket Druckenmiller at merkevaren Bitcoin som en butikk av verdi bare forbedres etter hvert som tiden går. Han sa:

“Bitcoin kan være en aktivaklasse som har mye tiltrekningskraft som en verdi for både årtusener og de nye pengene på vestkysten – og som du vet, har de mye av det. Det har eksistert i 13 år, og med hver dag som går, tar den mer av stabiliseringen som et merke. “

Stort risiko-til-belønningspotensial

Under intervjuet bemerket Druckenmiller at han eier „mange mange flere ganger gull“ enn Bitcoin. Men milliardærinvestoren la vekt på at hvis gull stiger, vil Bitcoin også se enorme gevinster og „sannsynligvis fungere bedre.“

Sammenlignet med gull er den dominerende kryptovalutaen „tynnere“ og „mer illikvid“, sa investoren. Derfor er det større opp-potensial, selv om Bitcoin består av en mindre prosentandel av en portefølje enn gull.

Bitcoin går også gjennom en blokkbelønning som halveres hvert fjerde år. Siden kryptovalutaen har en fast forsyning på 21 millioner, reduseres hastigheten som BTC utvinnes daglig med 50% etter hver halvering.

Hvis tilbudet av Bitcoin synker, men etterspørselen etter det øker, kan det føre til en tilbudspress på lang sikt, noe som kan føre til høyere priser.
Inflasjonsspill

Prisen på Bitcoin er ofte omvendt korrelert med den amerikanske dollarindeksen. Som gull, når dollaren faller, har BTC en tendens til å øke.
Den omvendte korrelasjonen mellom Bitcoin og DXY. Kilde: TradingView.com

På lang sikt anser investorer, inkludert Tudor Jones, Bitcoin som et ideelt inflasjonsspill. Spesielt etter at Federal Reserve introduserte den gjennomsnittlige 2% inflasjonsmålstrategien, har BTC blitt mer attraktiv for institusjoner som sikres mot inflasjon.
Porteføljediversifisering

Bitcoin trenger ikke å være en særskilt investering. Historisk har det fungert bra som en porteføljeandel, og returnert anstendige gevinster til en balansert aksjebasert portefølje. I forrige måned skrev Dan Tapiero, medstifter av 10T Holdings:

„Bare 3% BTC-posisjon de siste 5 årene ville ha økt ytelsen til en 60/40 portefølje fra 6,8% til 10,2%.“

Utvikling av en portefølje med Bitcoin. Kilde: Bloomberg, Yahoo Finance, Fidelity Digital Assets, Dan Tapiero

Kombinasjonen av de ovennevnte fire faktorene gjør Bitcoin til en stadig mer attraktiv porteføljeaktivitet for pengeforvaltere.

Raoul Pal, administrerende direktør i Real Vision Group, bemerket videre at investorer som Druckenmiller som lengter etter Bitcoin, ikke bør undervurderes i det som kan være et vannskilleøyeblikk. Han sa:

“Betydningen av verdens største og mest respekterte pengesjef Stan Druckenmiller som sier akkurat nå at han er lang bitcoin kan ikke overdrives. Dette har fjernet alle hindringer for ethvert hedgefond eller kapital å investere. ”