ETH representerade 80% av förra veckans institutionella

ETH representerade 80% av förra veckans institutionella kryptotillflöde

Institutioner ackumulerade aggressivt ETH inför lanseringen av CME-futures, med Ether-produkter som representerade 80% av förra veckans institutionella kryptotillflöde.

Crypto-kapitalförvaltaren CoinShares har rapporterat att investeringsinflödet till institutionella kryptovalutafonder ökade förra veckan, och majoriteten av det var Ethereum.

Rapporten anger att av kryptoinflödet på 245 miljoner dollar förra veckan investerades 80% av det eller 195 miljoner dollar i Ether-produkter före lanseringen av Chicago Mercantile Exchange Ethereum-terminskontrakt den 8 februari.

Jämfört med hade Bitcoin 41,9 miljoner dollar av de veckovisa flödena, med ett totalt år på 2,02 miljarder dollar. Rapporten föreslog att diversifiering av investerare började inträffa Bitcoin Bank och tillade att det fanns få bevis för att man tog vinst med investerare som föredrog att köpa och hålla.

”Vi tror att investerare vill diversifiera och blir alltmer bekväma med Ethereums grundläggande. Bitcoin hade sitt lägsta inflöde (42 miljoner USD) sedan rekordhöga nivåer uppnåddes under veckan som slutade den 8 januari 2021. ”

Rapporten uppgav att handelsvolymerna för investeringsprodukter

Det totala inflödet till digitala investeringsprodukter för 2021 uppgår hittills till 2,6 miljarder dollar – vilket motsvarar 39% av de 6,7 miljarder dollar i institutionellt kapital som investerades i kryptofonder under 2020 på bara sex veckor.

Rapporten uppgav att handelsvolymerna för investeringsprodukter förblir höga, i genomsnitt 670 miljoner dollar per dag förra veckan – vilket motsvarar 5,4% av de totala Bitcoin-handelsvolymerna.

Grayscale är fortfarande den största institutionella kryptotillgångsfonden med rekordhöga tillgångar under förvaltning (AUM) på 33,4 miljarder dollar (8 februari).

Totalt AUM: $ 33,4 miljarder $ BTC $ BCH $ ETH $ ETC $ ZEN $ LTC $ XLM $ ZEC pic.twitter.com/OOjv6jHsUK
– Gråskala (@Grayscale) 8 februari 2021

Grayscales Ethereum Trust har ökat i termer av den totala andelen av AUM-siffran och har nu nått över 5 miljarder dollar, vilket motsvarar över 15%. Bitcoin Trust innehåller fortfarande lejonparten av alla investeringar, dock med 82% av totalen.

CoinShares rapporterar att 21Shares är den näst största institutionella fonden med veckovisa inflöden med nästan 21 miljoner dollar, följt av WisdomTree med 11,5 miljoner dollar.

Många spekulanter förväntade sig att lanseringen av CMEs Ether-futures skulle följas av en kraftig krasch för att upprepa kollapsen i priserna som följde efter lanseringen av Bitcoin-futures i december 2017.

Emellertid samlades Ethereum efter att kontrakt lanserades och publicerade en ny heltidshöjd på 1 780 dollar den 9 februari. ETH bytte senast händer för 1 750 dollar vid skrivande stund.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.