DeFi heeft grote vooruitzichten, het aantrekken van nieuwe investeerders

Analisten wezen erop dat de hoogtijdagen van DeFi kwamen op een moment dat de wereldeconomie financiële turbulentie ondervond als gevolg van de COVID-19 pandemie. Het verschijnen van de projectpenningen van DeFi op crypto-beurzen wordt een nieuwe impuls voor de toenemende belangstelling van investeerders voor dergelijke cryptocentrales. Tot op heden hebben de projecten van DeFi voor 6,17 miljard dollar aan cryptocurrencies geaccumuleerd.

DeFi (decentrale financiering) wint aan dynamiek. Dit zich dynamisch ontwikkelende segment van de cryptocrisisfeer heeft zich nu afgesloten met cryptocrêpures ter waarde van 8.24 miljard dollar. Tegelijkertijd is elk van de vier sleutelprojecten (Aave, Maker, Curve Finance en Balancer) een „cryptocurrency unicorn“ geworden, omdat het meer dan een miljard dollar aan cryptocurrency’s heeft aangetrokken van investeerders.

DeFi maakt de financiële dienstverlening comfortabeler in gebruik, wat uiteindelijk ook klassieke investeerders aantrekt naar gedecentraliseerde financiering. Wekelijks blijkt dat een bepaald DeFi-project financiële steun krijgt van een risicokapitaalfonds, dat wil zeggen uit de wereld van de traditionele financiering.

Tegelijkertijd komt Bitcoin steeds meer in de wereld van DeFi terecht, waar de meeste projecten zijn gebouwd op de blokketen van het Ethereum. Zo werden volgens analist Zack Voell momenteel 51.156 Bitcoins gemunt op basis van het Ethereum.

Ter vergelijking, dit bedrag aan middelen in Bitcoin is bijna 50% van het bedrag aan reserves in Bitcoin, die beschikbaar zijn op de Bittrex Crypto Exchange. Vergelijkbare cijfers voor Gemini en Bitstamp zijn 53% en 44%.

Als u meer wilt lezen over Decentralized Finance en waarom het aantal DeFi-projecten toeneemt, download dan gratis onze companion app. De Born2Invest mobiele app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-toestellen en brengt u de laatste gebeurtenissen en trends in de crypto-sector en het belangrijkste financiële nieuws ter wereld.

DeFi zou kunnen profiteren van de huidige crisis

Analisten wezen erop dat de hoogtijdagen van DeFi kwamen op een moment dat de wereldeconomie financiële turbulentie ondervond als gevolg van de COVID-19 pandemie. Dit herinnert ons eraan dat Bitcoin zelf verscheen tijdens de vorige crisis, die zich in 2008 voordeed. Tegenwoordig is de behoefte van de mensheid aan digitale financiële communicatie dramatisch toegenomen en DeFi lijkt daar steeds adequater op in te spelen.

Tegelijkertijd bereikte het aantal faillissementen van traditionele financiële structuren in de grootste economie ter wereld, de Verenigde Staten, in augustus het hoogste niveau in de afgelopen tien jaar. Bovendien zijn er 1,7 miljard mensen in de wereld die geen toegang hebben tot een volledig gamma van financiële diensten, wat vaak te wijten is aan het gebrek aan traditionele financiële instellingen in een bepaalde regio van de wereld. In deze situatie heeft DeFi een groot vooruitzicht en het is zeer waarschijnlijk dat het niet zo vluchtig zal worden als het ooit was met de opkomst van ICO.

Het aantal projecten van DeFi stijgt

Het verschijnen van de projectpenningen van DeFi op crypto-beurzen wordt een nieuwe impuls voor het vergroten van de belangstelling van investeerders voor dergelijke cryptocentrales. Bovendien vertraagde het de uitstroom van fondsen van deze sites, waardoor de aanwezigheid van dergelijke sites in juli gemiddeld met 13% toenam. De gedecentraliseerde crypto-exchange Uniswap, die ook door DeFi „gegroeid“ is, staat aan de leiding wat betreft de groeicijfers.

Tot op heden hebben de projecten van DeFi voor 6,17 miljard dollar aan cryptokringen geaccumuleerd. Samen met de groei van de „puls“ van de gedecentraliseerde financiën, komen er steeds meer projecten op gang en het aandeel van de leider, MakerDAO, blijft dalen tot 23,91%.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.