‚Koordinoitu sosiaalitekniikkahyökkäys‘: Twitter vahvistaa työntekijöille pääsyn sisäisiin järjestelmiin, jotka on kohdistettu bitcoin-huijauksen hakkerointiin

Twitter on sanonut, että väitetyt bitcoin-huijarit ovat kohdistaneet joitain työntekijöitään pääsyyn „sisäisiin järjestelmiin ja työkaluihin“, joita he sitten ilmeisesti ovat tottuneet murtamaan korkean profiilin tileihin, kuten Joe Bidenin.

Huomaa, että se tutkii edelleen hakkeroinnin taustalla olevia olosuhteita, Twitter sanoi, että se on ryhtynyt „merkittäviin toimiin rajoittaakseen pääsyä sisäisiin järjestelmiin ja työkaluihin“, jotka hyökkääjät olivat vaarantaneet.

Yhtiö on mennyt pitkälle lopettaaksesi hyökkäyksen määräämällä joukkotukin paitsi asiaankuuluvat tilit, myös useimmat siniset tarkastukset varotoimenpiteinä

Taktiikat, vaikka ne olivatkin tehokkaita, aiheuttivat merkittäviä häiriöitä alustalla, koska monien A-luetteloiden ja mediaorganisaatioiden oli pysyttävä hiljaisena tai turvauduttava varavaihtoehtoihin useita tunteja. Bitcoin Trader myönsi, että strategia saattaa olla aiheuttanut haittoja, mutta sanoi, että rikkomuksen vaikutusten lieventämiseksi tarvitaan rohkeita toimia.

”Tämä oli häiritsevää, mutta se oli tärkeä askel riskin vähentämisessä. Suurin osa toiminnoista on palautettu, mutta voimme ryhtyä lisätoimiin ja päivittää sinut, jos teemme niin ” , yrityksen tiedottaja sanoi.

Hyökkäyksen seurauksena joukko korkean profiilin tilejä – mukaan lukien oletetun demokraattisen presidenttiehdokkaan Joe Bidenin, Yhdysvaltain entisen presidentin Barack Obaman, Teslan ja SpaceX: n toimitusjohtajan Elon Muskin sekä potentiaalisen presidentin toivottavan Kanye Westin – tweettiviestit, joissa pyydettiin seuraajia lähettämään heille tietyn määrän bitcoineissa, lupaamalla lähettää takaisin kaksi kertaa enemmän tekosyynä „antaa takaisin yhteisölle“.

Vaikka tweetit poistettiin nopeasti sivustolta, huijarit olivat keränneet jo yli 100 000 dollaria kerrallaan järjestelmän paljastamiseen mennessä

Twitter sanoi, että se tutkii edelleen mitä „muuta haitallista toimintaa“ hakkerit ovat suorittaneet, mukaan lukien pääsy muihin tietoihin tilien henkilökohtaisten tietojen lisäksi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.